Hrvatski Domoljub
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Pretraľnik

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Keywords

Latest topics
» Najbolji hrvatski tamburaši,Slavonia band,Škoro..
Atletika.. I_icon_minitimečet 07 stu 2013, 23:04 by Bičo

» UB40,Santana,Sting..
Atletika.. I_icon_minitimečet 07 stu 2013, 23:03 by Bičo

» Colonia,Oliver,Mišo,Jole..
Atletika.. I_icon_minitimečet 07 stu 2013, 23:02 by Bičo

» Mate Bulić,Thompson..
Atletika.. I_icon_minitimečet 07 stu 2013, 23:00 by Bičo

» Karikature.
Atletika.. I_icon_minitimečet 07 stu 2013, 22:56 by Bičo

» Audi,Bmw,Fiat,Vw,Opel.
Atletika.. I_icon_minitimečet 07 stu 2013, 22:54 by Bičo

» Prevencija,psiha.istraživanja.
Atletika.. I_icon_minitimečet 07 stu 2013, 22:52 by Bičo

» Bliski susreti,ukazanja.ufologija.
Atletika.. I_icon_minitimečet 07 stu 2013, 22:50 by Bičo

» Javelin Missile,M-134 Minigun..
Atletika.. I_icon_minitimesub 07 ruj 2013, 11:52 by Bičo

listopad 2024
ponutosričetpetsubned
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Calendar Calendar

Affiliates
free forum

Atletika..

Go down

Atletika.. Empty Re: Atletika..

Postaj by Bičo sub 07 ruj 2013, 11:24

Perković:Užasno sam sretna jer sam nepobjediva u Dijamantnoj ligi

[You must be registered and logged in to see this image.]

Sandra Perković je bez ijednog pogrešnog koraka dovršila svoj ovosezonski nastup u Dijamantnoj ligi. Ukupna pobjeda u bacanju diska bila je osigurana i ranije, a Perković ju je u petak u Bruxellesu zasladila još jednim prvim mjestom. Dakako, nakon mitinga u Belgiji bilo je puno razloga za sreću...

Ranije ovog tjedna u Zagrebu prekinut je pobjednički niz Sandre Perković u sezoni, ali u petak navečer nije bilo prekida uspješne serije na mitinzima Dijamantne lige. Najbolja hrvatska i svjetska diskašica slavila je u Bruxellesu, pobrinuvši se za maksimalni broj bodova na svim natjecanjima Dijamantne lige na kojima je ove sezone nastupila.

Ovog puta joj planove nije uspjela poremetiti ni Gia Lewis-Smallwood, koja je s osobnim rekordom i rekordom mitinga u utorak slavila na zagrebačkom "Hanžeku". Amerikanka je u Bruxellesu bacila disk do 64,82 metra, ali Perković je bila raspoložena, s osiguranjem pobjede sa 67,04 metra u prvoj seriji.

Odlično sam. Super se osjećam", opisala je vodeća svjetska diskašica vlastite dojmove nakon prvog mjesta u Bruxellesu: "Užasno sam sretna jer sam nepobjediva u Dijamantnoj ligi.

"Mogu reći da mi je Zagreb dobrodošao kao trening za večeras. Bilo je puno stvari koje su mi spriječile pobjedu u Zagrebu", dodala je Perković o nastupu pred svojim navijačima, nakon više od tjedan dana stanke zbog problema s ozljedama. Taj zagrebački nastup poslužio je kao dobra lekcija, pa se Sandra našalila koristeći poslovicu na engleskom: "Trick me once, shame on you, trick me twice - shame on me."

Danas sam napisala novu stranicu u povijesti. 32 od 32 boda, može li bolje?", zaključila je Perković, dodajući da je sezona koja je pri kraju bila idealna: "Osvojila sam sve što se osvojiti može, Mediteranske igre, Dijamantnu ligu i Svjetsko prvenstvo. Ova 2013. bila je i više nego uspješna za mene uz sve probleme koji su me mučili. Što te ne ubije, ojača te.
Bičo
Bičo
Admin

Broj postova : 1405

https://hrvatski-domoljub.forumhr.com

[Vrh] Go down

Postaj by Bičo čet 18 srp 2013, 09:18

Izdalo je srce?
Trudna sportašica se srušila u restoranu i umrla, beba spašena!

Trudna etiopska atletičarka Meskerem Legesse (26) iznenada je preminula u američkom gradu Hamdenu, ali liječnici su uspjeli spasiti dijete.

Legesse je za tri tjedna trebala roditi drugo dijete. U ponedjeljak je ručala u restoranu u Hamdenu, a u jednom joj je trenutku pozlilo i srušila se na pod. Djelatnici hitne pomoći su je najprije pokušali oživjeti na licu mjesta, nakon čega su je prevezli u bolnicu.

Atletičarka je putem, nažalost, preminula, ali liječnici su u bolnici uspješno donijeli na svijet njezinu kćer. Još uvijek nema preciznih podataka o uzroku smrti, ali njezini poznanici tvrde da je Etiopljanka imala problema sa srcem, zbog čega se i prestala natjecateljski baviti sportom.

Legesse je kao 17-godišnjakinja nastupila na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. u utrci na 1.500 metara, pri čemu nije prošla prvi kvalifikacijski krug.

Sportski.net|TS|B.K.
18.07.2013.
Bičo
Bičo
Admin

[Vrh] Go down

Postaj by Bičo pon 15 srp 2013, 15:02

Šokantan dan za svjetsku atletiku: Asafa Powell i Sherone Simpson također dopingirani

Nakon otkrića i priznanja Tysona Gaya da je uzimao nedopuštena sredstva, svjetsku je atletiku šokirala vijest kako su ih uzimali i Asafa Powell i Sherone Simpson, jamajčanski sprinteri...

Atletski svijet je u šoku, kraljicu sportova potresa najveći skandal još od afere BALCO u kojoj je između ostalih pala i Marion Jones.

Ranije večeras objavljeno je da je Tyson Gay, najbrži čovjek svijeta ove godine i trn u oku Usaina Bolta uoči Svjetskog prvenstva, bio pozitivan na dopinškoj kontroli, a još šokantnije je bilo Gayovo priznanje, jer Amerikanac je otvoreno priznao da je svjestan što je učinio.

Iako je bio potpuno otvoren i govorio o vjeri u pogrešne ljude te kako će prihvatiti svaku odluku USADA-e, priznanje najbržeg čovjeka svijeta ove godine ipak je šokiralo cjelokupnu sportsku javnost.

Međutim, početak priče datira još od prošlog mjeseca kada je otkriveno da je Jamajčanka Veronica Campbell Brown također bila pozitivna na dopinškom testu, a ova nedjelja bila je samo nastavak. Nije sve stalo na Campbell Brown i Gayu, nastavljeno je novim šokovima, a ovaj put su na crnu listu dodani i Asafa Powell i Sherone Simpson.

Oboje su koristili nedopuštena sredstva, oboje su članovi jamajčanske reprezentacije, oboje se nalaze kod istog trenera, jednako kao i Veronica Campbell Brown.

Da stvar bude još gora, nepotvrđene informacije govore i o pozitivnom testu Neste Cartera, nakon Gaya sprintera s najboljim rezultatom ove sezone, 9.87 iz Madrida ove subote.

Za razliku od Gaya, Powell i Simpson opovrgavaju da su znali za bilo kakve nelegalne radnje i tvrde da će se boriti na sve načine da se skine krivica s njihovih leđa.

"Pronađen je sastojak oxilofrin koji se smatra zabranjenim stimulansom. Nikada ga ne bih svjesno uzeo kao niti jedno drugo sredstvo koje je zabranjeno. Niti sam sada niti sam ikada ranije bio varalica: Započeli smo internu istragu i surađujemo sa svim agencijama kako bi saznali na koji način je taj sastojak završio u mojem organizmu. Potpuno sam shrvan, nikada u cijeloj karijeri nisam koristio baš ništa što bi pojačalo moje rezultate", govorio je Asafa Powell.

Nakon biciklističke elite, doping je pogodio i sprintersku elitu. Na popisu onih koji nisu koristili nedopuštena sredstva je Usain Bolt koji će nakon ovih šokantnih rezultata u Moskvu doći kao ogroman favorit za zlatno odličje u sprintu.
Bičo
Bičo
Admin

[Vrh] Go down

Postaj by Bičo ned 14 srp 2013, 10:47

Vlašić sa 198cm druga, Marić treći u disku

Amerikanka Brigetta Barrett i Blanka Vlašić su jedine uspjele u Madridu preletjeti 198 centimetara, no američka je visašica imala ukupno gledano manje pokušaja, te je postala madridska pobjednica, dok se Vlašić zadovoljila drugim mjestom.

Recimo da se na trećem mjestu plasirala domaća predstavnica Ruth Beitia s preskočenih 195 centimetara.

Disk Martina Marića je, pak, poletio na 62.84 metra što je bilo dovoljno za treće mjesto. Prvi je bio Španjolac Yennifer Frank Casanas s točno 63.00 bačena metra, dok je drugo mjesto osvojio Kubanac Jorge Fernandez (62.92). Marić je zaokružio trojku koja je jedina na mitingu bacila preko 62 metra. (TS)

Atletski miting, Madrid, vis:

1. Brigetta Barrett (SAD) 198cm

2. Blanka Vlašić (Hrv) 198cm

3. Ruth Beitia (Špa) 195cm

...

disk:

1. Yennifer Frank Casanas (Špa) 63.00

2. Jorge Fernandez (Kub) 62.92

3. Martin Marić (Hrv) 62.84
Bičo
Bičo
Admin

[Vrh] Go down

Postaj by Bičo ned 07 srp 2013, 09:47

Vlašić treća na mitingu Dijamantne lige u Parizu, Šimić u debiju osvojila peto mjesto

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić na devetom mitingu Dijamantne lige održanom u Parizu osvojila je treće mjesto s preskočenih 198 cm iz drugog pokušaja, dok je druga hrvatska predstavnica u skoku u vis, Ana Šimić, u svom debiju u Dijamantnoj ligi s preskočena 192 cm osvojila peto mjesto.

Vlašić je u natjecanje krenula s preskočenih 185 cm nakon čega je odlučila propustiti visinu od 189 cm da bi potom uspješno preskočila visine od 192 te 195 cm. Vrijeme je bilo za 198 cm na kojoj su nastali prvi problemi za najbolju hrvatski skakačicu u vis koja ovu visinu uspijeva savladati iz drugog pokušaja. Pokušala je tada Vlašić preskočiti i preko dva metra, točnije 201 cm, no bila je neuspješna u sva tri pokušaja.

Iako je Vlašić u Parizu preskočila istu visinu kao i drugoplasirana Brigetta Barrett, Amerikanka je 198 cm uspjela, za razliku od Hrvatice, preskočiti iz prvog pokušaja.

Najboljom se na mitingu pokazala Ana Čičerova koja je iz prvog pokušaja savladala visine od 185, 189 i 195 cm nakon čega 198 cm preskače iz drugog pokušaja. Međutim, Ruskinja je bila uspješna na sljedećoj visini te je s preskočenih 201 cm osigurala pobjedu u Parizu.

Hrvatska je u na devetom mitingu Dijamantne lige imala čak dvije predstavnice, naime, svoj debi u Parizu je imala Ana Šimić koja je s preskočena 192 cm osvojila sjajno peto mjesto. Trebala je Šimić debitirati već u Rimu, no tada joj je francuski sprinter Jimmy Vicaut zabunom uzeo sportsku opremu te Šimić nije bila u mogućnosti da nastupi.

Vlašić je Parizu nastupila po deseti puta, a do sada je na tom mitingu upisala pet pobjeda. Najbolji rezultat polučila je 2007., ali i 2010. godine kada je uspjela preskočiti 202 cm. Podsjetimo još kako je ovo za Vlašić bio i četvrti ovosezonski miting Dijamantne lige, naime, u New Yorku joj je za pobjedu bilo potrebno preskočenih 194 cm, u Rimu je potom bila treća s preskočenih 195 cm, dok je u Oslu završila kao peta te je savladala visinu od 190 cm. Najbolja je, pak, bila na mitingu u njemačkom Bühleu gdje je preskočila dva metra.
Bičo
Bičo
Admin

[Vrh] Go down

Atletika.. Empty Atletika..

Postaj by Bičo pon 24 lip 2013, 09:28

Gay postavio novi izazov Boltu

Tyson Gay je jučer, na američkim kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo, istračao 200 m za 19.74 sekundi što je najbrže vrijeme u toj disciplini ove godine, postavivši tako novi izazov svjetskom rekorderu i zlatnom s olimpijskih igara Usainu Boltu.

Ovaj rezultat je uslijedio dva dana nakon što je Gay pobijedio na utrci na 100 m s vremenom 9.75, najboljim ove sezone.

Dobar je osjećaj tako trčati", izjavio je trostruki svjetski prvak koji se od 2007. muči s ozljedama. "Samo sam sretan što sam zdrav."

Drugi je u kvalifikacijama bio Isiah Young s vremenom 19.86 sekundi, a treći Curtis Mitchell s vremenom 19.99.

Ova pobjeda također znači da će se Bolt i Gay suočiti u utrkama na 100 i 200 m na svjetskom prvenstvu u Moskvi koje se održava od 10. do 18. kolovoza.

Bolt je pobijedio na 100 m na prvenstvu Jamajke u Kingstonu ovaj vikend i ima pozivnicu za utrku na 200 m. Obojica će se također natjecati u štafeti 4x100 m.

(Hina) 
Bičo
Bičo
Admin

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]